SECRETUL, TAINA, ŞPILUL

Am citit părerea unui cetăţean pe FB care spunea că din cauza pasivităţii românilor, din suficienţşa în care se complac, din cauză că „stau pe margine” politica din România si sistemul nu se schimbă…ptr că NU LUĂM ATITUDINE .
Ei, aş! Iată de ce, ca să fie clar ptr toată suflarea:
Nu stăm deoparte, dar în fiecare partid la vârf se promovează tot pe criterii PCR – PILE, CUNOŞTINŢE şi RELAŢII. Poţi fii tu cât de corect, că există câtă frunză, câtă iarbă ăia care îţi spun cu nonşalanţă în faţă ” lasă, că tu habar nu ai, nu ai mai făcut politică până acum…taci şi-nvaţă cum se face politica…Noi suntem ăia atoateştiutori”
Cam astea erau replicile în Forţa Civică. De aia a dispărut, ptr că „moşii ” din partid au vrut să…FSN mai departe. Noi cei „proşti şi fără cultură politică” ( chiar, CINE îţi face cultura asta înafară de absolvirea SNSPA şi FSP?) nu avem dreptul- în viziunea politicienilor cu state vechi- nici să respirăm în faţa lor, nu avem dreptul să fim autodidacţi, ptr că invariabil dacă în urma studiului de la tine putere vrei să faci O ALTFEL DE POLITICĂ , tot un „nimic” te vor considera, ptr că, deh!, nu ai „patalamaua” oficială. Cam asta e…

Iată marea „taină” din interiorul unui partid, „taină” pe care am trăit-o, dar din păcate ptr mine nu mi-am dat seama de adevărata faţă a oamenilor decât DUPĂ ce am redevenit neînregimentată politic.
Ştiţi doar proverbul : DE AFARĂ SE VEDE MAI BINE!   🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s