Pastişa „Românii au Talent”

Românii au talent( sursa foto:  Pro tv)

Îmi vine să comut pe A3.

Când mă uit pe youtube la Britain’s Got Talent înţeleg mai bine de ce românii cu adevărat talentaţi- în orice domeniu pleacă din ţară.  Nu merită! Nu (mai) merită ca cineva să-şi facă iluzii cum că- dacă nu ai pile poţi reuşi aici. Vă arăt câteva exemple de la EI, în comparaţie cu bătaia de joc- cam 80% !- a ceea ce se întâmplă în concursul de pe malurile dâmboviţene.

Ca să înţelegeţi mai bine:  concursul de nivel internaţional a fost crreat ÎN SPECIAL ptr a promova cetăţeni simpli.  Cei care chiar au o meserie în arta pe care o prezintă pe scenă au, în marea majoritate a cazurilor, posibilitatea de a-şi face  un soi de publicitate, de a găsi noi sponsori sau angajatori de pe marile scene ale lumii.  Dar adevăraţii talentaţi- repet, cetăţeni neştiuţi- abia la Got Talent îşi încep cariera artistică.

Cu un juriu pus pe căpătuială- gen „superba” Andra sau „domnişoara” Mihaela- nu e de mirare că în finale ajung obscurităţi care, daţi-mi voie să mă îndoiesc că au apărut „ de nicăieri”.

Căpătuiala de care vă vorbesc, şi de care face abuz partea feminină a juriului, ţine exclusiv de viitoare contracte din care „distinsele” să-şi tragă peşcheşul.

Surprinzători ptr mine au fost Călinescu şi Moisescu.  Au înţeles perfect ROLUL acestui concurs şi- pe cât au putut ( sau nu am observat eu) –  nu au coborât atât de jos încât să facă „lobby” deşănţat unor iluştrii  cabotini.

Exemplele de la Britain’s Got Talent sunt, desigur, tot din perioada preselecţiilor, dar studiind pe youtube evoluţia acestui concurs de-alungul timpului, nu am văzut ca juriul  ACELA  să fi făcut cândva lobby  în semifinale ptr NIMENI.

A, să nu uit! Cât despre felul în care este organizat concursul de la noi e cu un MARE SCHEPSIS  : INVIZIBILITATEA aşa cum trebuie şi e propice ptr interesele lor meschine.  De ce ?  Simplu: NU EXISTĂ UN SITE –canal youtube pe care să se vadă selecţiile.  Şi mai există şi această mare şmecherie pe care o păstrează de atâta amar de ani: VOTUL PRIN SMS.  Să nu-mi spuneţi că „centralizarea” rezultatelor nu se poate manipula în studiorurile Media Pro ( sau cum s-or mai numi ele acum)!

Aşadar Britain’s Got Talent-youtube versus Românii au Talent…pe nimic! Cum care „nimic”?   Păi site-ul „românii au Talent” este parte componentă a „ştirilor pro tv”. Adică, mai pe româneşte: un circuit semi-deschis.

În concluzie:  SCHIMBAŢI „pupezele” şi totul va fi ca…afară!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s